Video Saeimā piemin divus gadus kopš kara sākuma; daļa deputātu uzrunu laikā bakstījuši telefonus (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas, sabiedroto un draugu palīdzība katru dienu pietuvina Ukrainu uzvarai, uzsvēra Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks, kurš ceturtdien Saeimā ārkārtas sēdē uzrunāja deputātus, pieminot Krievijas kara Ukrainā otro gadadienu.

Viņš nodeva sveicienus Latvijai no nesalauztās Ukrainas galvaspilsētas un tautas, kas jau divus gadus cīnās ar Krievijas iebrucējiem. Pēc Augstākās Radas priekšsēdētāja paustā, daudzi domāja, ka ukraiņi neizturēs pat trīs dienas un ka nav iespējams pretoties tā sauktajai otrajai lielākajai pasaules armijai.

"Daudzi tā domāja, taču ne latvieši. No barbariskā uzbrukuma sākuma tieši latvieši atbalsta Ukrainu, palīdz un tic. Gribu pateikties jums par nemainīgo atbalstu un palīdzību. Latvijas parlaments bija viens no pirmajiem, kas nosodīja Krievijas pilna mēroga iebrukumu, atbalstīja aicinājumu ieviest lidojumu aizlieguma zonu virs Ukrainas teritorijas un mudināja ANO valstis šo lēmumu pēc iespējas ātrāk izsludināt," sacīja Stefančuks.

Sēdes dalībniekus uzrunāja arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Viņš atzīmēja, ka Krievijas karš ar Ukrainu sākās pirms desmit gadiem ar Krimas aneksiju, Rietumu samierināšanos un acu pievēršanu. Prezidents norādīja, ka pirms diviem gadiem sākās karš Eiropas centrā, kurā Ukraina aizstāv ne tikai savu zemi, bet arī savus cilvēkus, arī demokrātiju un veselo saprātu pasaulē.

Kā vēsta Panorāma, svinīgajā sēdē bija redzama deputātu attieksme. Kamēr vieni sēdi nostāvēja kājās, rokās turot Ukrainas karogu, citi izskatījās manāmi garlaikoti un sēdes laikā bakstīja telefonus. 

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu