Noskaties Piņķos velojoslu grasās izbūvēt autobusa pieturā. Vietējie iedzīvotāji asi kritizē lēmumu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Piņķos starp iedzīvotājiem un pagastu notiek diskusijas par jauna veloceļa izbūvi, taču domas šajā jautājumā ir krietni atšķirīgas, vēsta raidījums "Zebra".

"Tikāmies ar pašvaldības pārstāvjiem un visiem tiem zīmētājiem, lēmējiem, kas ir sashēmojuši pārveidot jau esošu gājēju ietvi par jaukto gājēju/velosipēdistu ietvi," raidījumam "Zebra" sacīja Piņķu iedzīvotājs Jānis Rudmanis. Viņš norādīja, ka vienīgais, ko šajā projektā paredzēts ieviest, ir līnijas tur, kur gājēju/velosipēdistu ceļš šķērso ielu.

Piņķu iedzīvotāji uzskata šo priekšlikumu par visai absurdu, jo iela, kas jau tā ir noslogota, tiktu papildināta vēl ar velosipēdistu plūsmu. Tas patiesībā nozīmētu daudz nedrošāku vidi ne tikai velobraucējiem, bet arī gājējiem un autovadītājiem.

Iedzīvotāji esot ieteikuši veloceļu izbūvēt 200 metrus garāku, turklāt tas vestu gar skolu, mazinot satiksmes noslogojumu uz ielas, kur, pēc būvnieku domām, veloceļš būtu jāveido. Piedāvātais projekts, kuru apstiprinājusi pašvaldība, ved gar divām stāvvietām un cauri autobusa pieturai.

Plašāk "Zebras" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu