Sievietei Cēsīs izkrāpti 2200 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Cēsīs sievietei no bankas konta izkrāpti 2200 eiro, informēja Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Zane Vaskāne.

Policijā saņemta informācija par to, ka 20.februārī Cēsīs, kāda sieviete saņēmusi telefona zvanu no it kā "SEB bankas" darbinieces, kura ar viltu un apvārdojot, izkrāpusi bankas norēķinu kartes datus un pin kodus, kā rezultātā no bankas konta tika noņemti 2200 eiro.

Valsts policija atkārtoti atgādina, ka ne policijas, ne banku, ne citu iestāžu darbinieki nekad nezvanīs, lai noskaidrotu bankas kontu datus, kā arī neprasīs datoros un mobilajās ierīcēs uzinstalēt dažādas programmatūras, kas paredzētas, lai attālināti pieslēgtos datoram. Saņemot tamlīdzīgus zvanus, ieteicams telefonsarunu pārtraukt. Policija aicina pārrunāt arī ar saviem tuviniekiem, īpaši gados vecākiem cilvēkiem, cik būtiski sargāt un nevienam neuzticēt banku kontu datus un citu sensitīvu informāciju.

Gadījumā, ja no konta ir izkrāpta nauda vai veikti pārskaitījumi no svešiem kontiem, par to pēc iespējas ātrāk jāpaziņo savai bankai un pēc tam jāvēršas ar iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī vai jāsūta iesniegums elektroniski.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu