Valmieras novada domes vadībai pieaugs atalgojums (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks
Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks Foto: Zane Bitere / LETA

Valmieras novada dome nolēmusi paaugstināt atalgojumu domes vadībai.

Domes priekšsēdētāja Jāņa Baika ("Valmierai un Vidzemei") atalgojums turpmāk būs 5015,75 eiro, jo domes sēdē vienojās valsts pārvaldē noteiktajai bāzes mēnešalgai 1205,71 eiro šogad piemērot koeficientu 4,16. Iepriekš koeficients bija 3,46.

Domes priekšsēdētāja vietniekiem saglabāja iepriekšējo koeficientu, proti, 3,2, taču ņemot vērā, ka šogad bāzes alga ir palielinājusies par 68,25 eiro, tad arī viņiem alga turpmāk būs augstāka - 3858,27 eiro. Valmieras novada domes priekšsēdētājam ir trīs vietnieki, proti, attīstības, sadarbības un sociālajos jautājumos Ričards Gailums ("Valmierai un Vidzemei"), izglītības, kultūras un sporta jautājumos Jānis Olmanis ("Valmierai un Vidzemei") un infrastruktūras un uzņēmējdarbības jautājumos Guntis Gladkins ("Valmierai un Vidzemei").

Savukārt deputāti, komiteju priekšsēdētāji un komiteju vietnieki pašvaldībā nav algoti amati Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma izpratnē, tādēļ viņiem tiek noteikts, ka maksimāli iespējamais apmaksājamo stundu skaits var būt līdz 65 stundām mēnesī. Atbilstoši domes sēdē nolemtajam, komiteju priekšsēdētāju alga nepārsniegs 1052 eiro mēnesī, komiteju priekšsēdētāju vietnieku - 939 eiro un deputātu 601 eiro, aģentūrai LETA skaidroja pašvaldības zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece.

Domes sēdē deputāts Edvīns Straume (LZS) rosināja deputātus solidarizēties ar pašvaldībā strādājošajiem un paaugstināto atalgojumu ieviest no nākamā gada 1.jūlija, taču viņa priekšlikums tika noraidīts.

Kā vēstīts, Valmieras novada pašvaldības budžeta izdevumi šogad plānoti 124,98 miljoni eiro. Izpildvaras institūcijām plānoti 4,5% jeb 5,61 miljoni eiro.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu