Krievu drons Ukrainā seko Vācijas ārlietu ministrei; amatpersona pārtrauc vizīti (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/picture-alliance / dpa/Scanpix

Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka priekšlaicīgi beigusi savu vizīti Ukrainas pilsētā Mikolajivā. Iemesls tam acīmredzot ir Krievijas drons, kas pietuvojies vācu politiķei tikšanās laikā netālu no frontes līnijas.

Ārlietu ministre Annalēna Bērboka priekšlaicīgi pārtraukusi savu vizīti Ukrainas dienvidu pilsētā Mikolajivā, jo tur notika gaisa uzlidojums. Ziņu aģentūra AFP vēsta, ka Krievijas izlūkošanas drons kādu laiku tika manīts, sekojot ministres delegācijai frontes pilsētas apmeklējuma laikā. Tāpēc ārlietu ministre drošības apsvērumu dēļ nolēma nekavējoties doties prom.

Pirms tam delegācijas locekļi tika aicināti ātri atgriezties pie Bērbokas kolonnas bruņumašīnām.

Krievijas izlūkošanas drons bija lidojis virs ūdensdzirnavu teritorijas. Tika ziņots, ka šādiem lidojumiem parasti seko gaisa trieciens. Sākotnēji drons bija sekojis Bērbokas auto kolonnai, bet pēc tam pagriezies prom. Šajā situācijā visdrošākais risinājums bija palikt kustībā.

Neilgi pēc Bērbokas auto kolonnas izbraukšanas Mikolajivas reģionā patiešām tika izsludināta gaisa trauksme. Pēc ceturtdaļstundas trauksmi atkal atcēla. Mikolajiva atrodas tuvu frontes līnijai.

ZDF žurnālisti piebilst, ka vizītes atcelšanu apstiprinājusi Vācijas Ārlietu ministrija.

Bērbokai jau sestdienas vakarā pēc gaisa trauksmes bija jāmeklē patvērums Ukrainas dienvidu ostas pilsētā Odesā. Trauksme tika izsludināta plkst. 21.48 pēc vietējā laika, un pilsētas teritorijā bija dzirdamas gaisa trauksmes sirēnas. Aptuveni 20 minūtes vēlāk trauksme tika atcelta. Kā ziņo aģentūras DPA reportieris, Bērboka kopā ar delegācijas locekļiem un citiem viesiem palika savas viesnīcas patvertnē.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu