Noskaties Ministrija aicina ģenerālprokuratūru izvērtēt katra Rēzeknes deputāta atbildību

CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksandrs Bartaševičs
Aleksandrs Bartaševičs Foto: Zane Bitere/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā tiks sagatavots un drīzumā virzīts izskatīšanai valdībā likumprojekts par Rēzeknes domes atlaišanu, pirmdien žurnālistus informēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV). Intervijā Latvijas Televīzijai ministre arī norādīja, ka ir vērsusies Ģenerālprokuratūrā.

"Mēs esam runājuši ar ģenerālprokuratūru un aicinām viņus vērtēt katra pozīcijas deputāta atbildību par zaudējumu nodarīšanu Rēzeknei. Ģenerālprokuratūra sola tam rūpīgi pieiet un vērtēt katra deputāta atbildību," apstiprināja Bērziņa.

Komentējot notiekošo Rēzeknē, ministre norāda: "Mēs esam izvērtējuši to, kas pašlaik notiek Rēzeknē un domes deputātu rīcību. Tā situācija nav vienkārša budžeta nepieņemšana.

Dome skaidri zināja, ka, pieņemot bezdeficīta budžetu, viņi saņems valsts aizdevumu. Deputāti to zināja."

Likumprojektu par Rēzeknes domes atlaišanu valdība varētu skatīt nākamajā vai aiznākamajā nedēļā, bet pēc tam tas tiks virzīts gala lēmuma pieņemšanai Saeimā. 

Iecerēts, ka Rēzeknē administratora funkcijas varētu pildīt trīs pārstāvji, kuriem varētu būt kompetence finanšu, juridiskajā vai citās jomās, kas saistītas ar pašvaldības darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu