Abu Meri komentē apsūdzības emocionālajā vardarbībā

CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministrs Hosams Abu Meri
Veselības ministrs Hosams Abu Meri Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušā gada nogalē sanāksmē par Veselības ministrijas iecerēm reformām zāļu tirgū izcēlās pamatīgas nesaskaņas starp veselības ministru Hosamu Abu Meri un Latvijas Farmaceitiskās aprūpes asociācijas izpilddirektori, viņa partijas biedri Kristīni Jučkoviču, vēstīja portāls nra.lv. Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1" ministrs izklāsta savu versiju par notikušo. 

Abu Meri par notikušo sniedzis skaidrojumus policijā, tiesībsargam, kā arī Saeimas ētikas komisijā.

Viņš atzīst, ka tikšanās laikā bijis emocionāls un daudz žestikulējis, kā arī viņa balss tonis bija paaugstināts, taču ne ar vienu vārdu viņš nav aizskāris pašu Jučkoviču, bet gan kritizējis viņas vadītās asociācijas darbu.

"Es prasīju: ko jūs, organizācija, darāt, publiski biedējot sabiedrību? Tas nav pareizi," stāsta ministrs, pieminot, ka esot arī saņēmis informāciju, ka pret viņu tiek meklēta kompromitējoša informācija ar mērķi panākt viņa demisiju. 

Abu Meri arī norādīja, ka vēl nav saņēmis izvērtējumu par tiesībsargam iesniegtajām sūdzībām saistībā ar viņa uzvedību. Viņš arī uzsvēra, ka nav izteicis Jučkovičai nekāda veida draudus, un norādīja - sēdes beigās visiem klātesošajiem atvainojies par savu uzvedību. 

Jau vēstīts, ka Jučkoviča savstarpējā vārdu apmaiņā saskatījusi emocionālo vardarbību pret sevi, tāpēc uzrakstījusi iesniegumu gan tiesībsargam, gan "Jaunās vienotības" Ētikas komisijai, cita starpā apelējot arī pie Stambulas konvencijas.

Visu raidījumu skaties šeit.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu