Pēdējās desmitgades dažādi politiķi cenšas viens otru, paši sevi un arī visus pārējos pārliecināt, ka Latvija ir nenormāli kristīga valsts un kristīgās vērtības mums ir būtiskākas par visu pārējo. Lai arī nespēju tolerēt uzbāšanos citiem ar savām reliģijām, ir kāda kristiešu tradīcija, kuru mēs tik tiešām varētu atjaunot. Tas ir kauna stabs jeb soda vieta baznīcas priekšā – stabs, pie kura uz zināmu laiku piesēja sodīto.

Un 2024. gadā pie kauna staba vajadzētu piesiet pilnīgi visus, kuri joprojām turpina pildīt savas kabatas ar krievijas asinsnaudu, tādējādi palīdzot izdzimteņiem turpināt karu Ukrainā. Izstādīt viņus publiski, lai ikviens var pieiet klāt un apskatīt šos mērgļus sejā.

Pagājuši vairāk nekā divi gadi, bet daudziem vietējiem uzņēmējiem joprojām šķiet, ka krievijas nauda nesmird. Visu laiku ir kaut kādi attaisnojumiņi – mums jau mazs apgrozījums, citās Eiropas valstīs dara tāpat, bez krievijas naudas mūsu uzņēmums izputēs un simtiem cilvēki pazaudēs darbavietas...

Un vispār jau Latvija viena pati nespēj pret šo nekādi cīnīties. Citas lietas Latvija viena pati var, bet šo nekādi nevar, jo šis sit pa maciņiem. Ā, un vēl – tos graudus taču sūta arī uz Āfriku, kur citādi visi nomirtu badā, tā ka šie uzņēmēji patiesībā teju vai nodarbojas ar pasaules glābšanu, nevis viņiem vienkārši nospļauties par Ukrainu.

Visi šie varoņi parasti parādās ziņu raidījumos kā fotogrāfijas, kas atsakās atbildēt uz žurnālistu jautājumiem un neko nekomentēs. Esmu vienkāršs cilvēks un vēlos šos visus cilvēkus apskatīt sejā publiski un vienuviet, lai varētu sejā pateikt, kurp tieši vēlos, lai viņi iet. Un lai šo cilvēku viepļus ierauga arī viņu radi, draugi un kaimiņi, kuri, iespējams, pat nenojauši, kādu atkritumu tuvumā atrodas.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X