No amata uz laiku atstādina itāļu ģenerāli, kurš savā grāmatā nievājoši izteicies par vairākām sabiedrības grupām (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Itālijas aizsardzības ministrs Gvido Kroseto uz 11 mēnešiem atstādinājis no pienākumu pildīšanas ģenerāli Roberto Vannači, atklājoties pretrunīgiem viņa izteikumiem par homoseksuāļiem, vides aizstāvjiem un imigrantiem.

Šajā laikā viņa alga tiks samazināta uz pusi.

Pagājušajā gadā ģenerālis bez valdības vai armijas vadības ziņas publicēja grāmatu "Il mondo al contrario" (Pasaule kājām gaisā). Grāmatā ģenerālis homoseksuāļus raksturo kā "nenormālus" un runā par iespējamo "minoritāšu diktatūru".

Grāmatā, kas uz laiku kļuva par vienu no Itālijas pirktākajiem izdevumiem, piemēram, lasāms: "Normāla ir heteroseksualitāte. Ja jūs par normālu uzskatāt kaut ko citu, tad pie tā ir vainojams starptautiskais geju lobijs, kas īsteno savas mahinācijas."

Izskanējuši minējumi, ka Vannači varētu jūnijā kandidēt Eiropas Parlamenta vēlēšanās no nacionālkonservatīvās partijas "Līga". Partijas līderis un vicepremjers Mateo Salvīni, komentējot Vannači atstādināšanu, platformā "X" paziņojis: "Lai dzīvo domas un vārda brīvība!"

Kroseto atstādināšanu pamatoja, sakot, ka ģenerālis kaitē bruņoto spēku neitralitātes principam un grauj armijas reputāciju.

Vannači bija iesaistīts daudzās Itālijas armijas ārvalstu misijās, tai skaitā Balkānos, Irākā un Jemenā.

Pēc vairākām sūdzībām Romas prokuratūra pret viņu sāka izmeklēšanu par rasu naida kurināšanu. Turklāt pret viņu tiek veikta izmeklēšana aizdomās par krāpšanu un līdzekļu piesavināšanos laikā, kad viņš bija Itālijas vēstniecības Maskavā militārais atašejs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu