Beļģija finansēs Čehijas atrasto artilērijas lādiņu piegādi Ukrainai (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kroo
Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kroo Foto: AFP/SCANPIX

Beļģija piešķirs 200 miljonus eiro par 800 000 lādiņu, ko Čehija jau agrāk bija atradusi ārvalstīs, meklējot munīciju Ukrainai. Par to paziņoja valsts premjerministrs Aleksandrs de Kroo. Nav gan precizēts, no kurām valstīm tos iepirks, taču iepriekš presē bija minētas trīs potenciālās munīcijas piegādātājas, kas atrodas ārpus Eiropas Savienības.

“Beļģija finansēs Čehijas iniciatīvu par 200 miljoniem eiro. Tuvākajās nedēļās tiks piegādāts vēl vairāk munīcijas,” sociālajā tīklā “X” rakstīja De Kroo.

Čehijas prezidents Petrs Pāvels 17. februārī preses konferencē pēc Minhenes drošības konferences paziņoja, ka Prāga ir atradusi Ukrainai munīciju ārzemēs - 500 000 155 milimetru kalibra munīcijas un 300 000 122 milimetru kalibra munīcijas. Vienlaikus Pāvels norādīja, ka Čehijai ir nepieciešama finansiāla palīdzība no tās partneriem, lai iepirktu šo munīciju un to transportētu.

Nav precizēts, kurās valstīs Čehijas pārstāvji atrada šos lādiņus. “Politico” iepriekš rakstīja, ka attiecīgas sarunas notikušas Dienvidkorejā, Turcijā un Dienvidāfrikā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu