Čehija atradusi veidu, kā piegādāt Ukrainai 800 000 lādiņu (2)

TVNET/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Čehijas prezidents Petro Pavels un Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Minhenes Drošības konferencē
Čehijas prezidents Petro Pavels un Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Minhenes Drošības konferencē Foto: EPA/Scanpix

Čehija ir atradusi veidu, kā sagādāt Ukrainai 800 000 munīcijas vienību, taču tam ir vajadzīgs finansējums, paziņojis Čehijas prezidents Petrs Pavels.

Minhenes Drošības konferencē Čehijas prezidents Petrs Pavels uzstājās paneļdiskusijā, kurā piedalījās 5 ES dalībvalstu vadītāji, un komentēja problēmas, kas saistītas ar ieroču un munīcijas piegādi Ukrainas bruņotajiem spēkiem. Viņš paziņoja, ka Prāga ir atradusi veidu, kā organizēt šādas piegādes.

“Mums ir jāatbalsta Ukraina, piegādājot munīciju no visiem iespējamiem avotiem. Mums ir jābūt tikpat novatoriskiem un elastīgiem kā Ukrainas karavīriem un jāmeklē militārs aprīkojums visur,” viņš paskaidroja.

Pavels sacīja, ka Čehija “meklē militārās piegādes visā pasaulē un pēc tam sadarbojas ar mūsu NATO partneriem”, un īpaši pieminēja Dāniju, Nīderlandi un Kanādu, kas ir piešķīrušas līdzekļus, lai nogādātu militāro aprīkojumu Čehijā. “Un tad mēs to ātri nododam Ukrainai,” viņš paskaidroja.

Pavels norādīja, ka Čehijas meklējumi ir vainagojušies ar panākumiem.

“Tagad mēs esam atraduši pusmiljonu 155 mm lādiņu un 300 000 122 mm lādiņu, kurus varam nogādāt (uz Ukrainu) dažu nedēļu laikā, ja atradīsim tam finansējumu. Šādu palīdzību mēs lūgsim mūsu partneriem ASV, Vācijā, Zviedrijā un citur,” viņš teica.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu