Noskaties "Porsche" uzlabojis elektromobiļa modeli "Taycan" (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ceļā uz sērijveida ražošanu izstrādes inženieri un testa piloti ar maskētām testa automašīnām ir nobraukuši vairāk nekā 3,6 miljonus kilometru visā pasaulē, lai turpinātu pilnveidot pirmo "Porsche" pilnībā elektrisko sporta automobili. Visi atjauninātie modeļi paātrinās ātrāk nekā to priekšgājēji.

"Taycan" un "Taycan Turbo S" kā sporta sedani no 0 līdz 100 km/h paātrinās tikai 4,8 un 2,4 sekundēs. Ar jauno "push-to-pass" funkciju, kas iekļauta "Sport Chrono" pakotnē, atkarībā no modeļa tikai ar vienu pogu desmit sekundēs pieejams jaudas palielinājums pat par 70 kW.

Par vairāk nekā 35% lielāks nobraucamais attālums salīdzinājumā ar modeļa priekšgājēju. Atkarībā no virsbūves varianta un dzinēja nobraucamais attālums saskaņā ir palielinājies līdz 678 kilometriem – par 175 kilometriem jeb 35% vairāk salīdzinājumā ar iepriekšējo "Taycan" modeli.

Sākotnējie izmēģinājuma braucieni starp Losandželosu un Sandjego uzrādījuši kopējo nobraucamo attālumu ar pilnu uzlādi līdz pat 587 kilometriem. Atjauninātajam "Taycan" ir nepieciešams ne tikai mazāk uzlādes pieturu garākos braucienos nekā tā priekšgājējam, bet tas arī ātrāk uzlādējas.

Piemēram, 800 voltu līdzstrāvas uzlādes stacijās to var uzlādēt ar jaudu līdz pat 320 kW, kas ir par 50 kW vairāk nekā iepriekš. "Performance Battery Plus" akumulatora bruto ietilpība ir palielināta no 93 līdz 105 kilovatstundām. Visiem atjauninātajiem "Taycan" modeļiem standarta aprīkojumā ir adaptīvā pneimatiskā balstiekārta.

Jauno "Porsche Active Ride" balstiekārtas sistēmu var pasūtīt kā papildaprīkojumu visu riteņu piedziņas versijām. Atjauninātās versijas "Porsche" centros nonāks 2024. gada pavasarī.

Plašāk "TV Autoziņas" sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu