Ukrainas bruņotie spēki: Iznīcināts vēl viens krievu Su-34 (8)

TVNET/Deutsche Welle
Iznīcinātājs - bumbvedējs Su-34
Iznīcinātājs - bumbvedējs Su-34 Foto: Ekrānuzņēmums no video

Piektdien, 1. martā ap plkst. 9.00 Ukrainas armijas gaisa spēki iznīcinājuši vēl vienu Krievijas iznīcinātāju Su-34. Par to sestdien, 2. martā, sociālajā tīklā “Facebook” ziņoja Ukrainas Bruņoto spēku Gaisa spēku pavēlniecība.

"Austrumu virzienā iznīcināts ienaidnieka iznīcinātājs-bumbvedējs Su-34, kas ar vadāmajām bumbām mēģināja uzbrukt mūsu pozīcijām," - teikts ziņojumā. Saskaņā ar Ukrainas armijas statistiku šī ir jau 12. notriektā Krievijas kara lidmašīna pēdējo divu nedēļu laikā, no kurām deviņas bija Su-34.

Krievijas nakts uzbrukumi Ukrainai

Naktī uz 2. martu Krievija uzbruka Ukrainai ar trim vadāmajām aviācijas raķetēm Kh-59/X-35 un septiņpadsmit uzbrukuma bezpilota lidaparātiem “Shahed”, ziņo Ukrainas armija, precizējot, ka raķetes “Shahed” tika izšautas no Krievijas Primorskas-Ahtarskas un Balaklavas Krimā.

“Kaujas darbību rezultātā pretgaisa aizsardzība iznīcināja 14 “Shahed” lidaparātus Odesas, Nikolajevas, Zaporožjes, Harkovas, Sumu un Dņepropetrovskas apgabalos,” precizē militārpersonas. Diemžēl triecienu un krītošo atlūzu rezultātā Odesas un Harkovas apgabalos ir cietušie un bojāgājušie”.

Odesā gājuši bojā vismaz četri cilvēki

Bojāgājušo skaits uzbrukumā, ko Krievijas Federācija veica 2. marta naktī uz Odesu ar astoņiem droniem – kamikadzēm, līdz plkst. 12.30 ir pieaudzis līdz četriem cilvēkiem. Ukrainas pretgaisa aizsardzības spēkiem izdevās notriekt septiņus “Shahed”. Reģionālās militārās pārvaldes vadītājs Oļegs Kipers ziņoja, ka glābēji izcēluši vēl viena upura līķi no deviņstāvu ēkas gruvešiem pilsētas guļamrajonā, kur trāpīja Krievijas drons. Ģenerālprokuratūra paziņoja, ka runa ir par bērnu vecumā no 3 līdz 5 gadiem.

Uzbrukumā dzīvojamā rajonā Odesā tika sagrauta daļa no daudzstāvu ēkas ar 18 dzīvokļiem. Septiņu ievainoto vidū ir trīs gadus vecs bērns. Viņam un vēl diviem ievainotajiem medicīniskā palīdzība sniegta uz vietas. Pieci cilvēki tika hospitalizēti ar vairākiem ievainojumiem, tostarp 26 gadus veca meitene. Turklāt kāda grūtniece tika nogādāta slimnīcā ar vidēji smagiem ievainojumiem.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu