Noskaties Rīgā pārdēvēto ielu plāksnes sāks mainīt tikai vasarā

TVNET/TV3 ziņas
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Valsts Zemes dienesta kadastrā šonedēļ nomainīti Maskavas, Puškina un citu ar Krievijas imperiālismu saistīto Rīgas ielu nosaukumi. Tagad trīs mēnešu laikā pašvaldība plāno izgatavot plāksnes ar jaunajiem nosaukumiem un izdalīt namu īpašniekiem, kuriem pašiem tās būs jānomaina, sestdienas vakarā vēsta “TV3 Ziņas”.

Latgales priekšpilsētā darbdienas rītā valda rosība. Kurjeri piegādā paciņas, cītīgi pētot saņēmēju adreses. Tieši viņi būs vieni no pirmajiem, kas jau šovasar savā darba ikdienā izjutīs pārmaiņas. Bez Maskavas ielas, kuru sauks par Latgales ielu, dome nomainījusi vēl sešus nosaukumus.

Puškina ielu aizstās ar valodnieka Kārļa Mīlenbaha vārdu. Turgeņeva ielu – gleznotāja Vilhelma Purvīša vārdā. Gogoļa ielai izdevējas Emīlijas Benjamiņas vārds, Lomonosova ielai – politiķes Valērijas Seiles vārds.

Velokurjers Pēteris uz jautājumu, vai viņam kā kurjeram, ielu nosaukuma maiņas neapgrūtinās darbu atbildēja: “Īpaši nē. Manuprāt, uz labo pusi. Varbūt Gogoļa varēja atstāt. Kāpēc Gogoli? Viņš laikam ukrainis bija?”

Savukārt Inga un Ārija neslēpj, ka jau ir pierasts pie ielām: “Ja tas ir rakstnieku, dzejnieku vārdā, nevajadzētu mainīt. Mani tas galīgi neuztrauc. Vēsture ir vēsture.”

Pēc pašreizējiem aprēķiniem jaunās plāksnītes izmaksās ap 80 000 eiro. Būs vietas, kur plāksnītes namu īpašnieki un apsaimniekotāji varēs saņemt, par to pašvaldība ziņos vēlāk.

Vairāk skaties “TV3 Ziņu” sižetā

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu