VIDEO Pa ledus vižņiem Daugavā sestdien pastaigājies kāds cilvēks; glābēji viņu pierunājuši doties krastā

TVNET/LETA
Papildināts 09:48, 3. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: @skolenasapnis/"TikTok"

Sestdien glābēji kādam vīrietim palīdzējuši nokļūt krastā pēc staigāšanas pa vižņiem Daugavā, Pļaviņās, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Sestdien īsi pirms plkst.16.30 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Pļaviņām, kur uz ledus vižņiem atrodas cilvēks un dodas uz upes vidu. Valsts policijas pārstāvji ar drona un skaļruņa palīdzību veica pārrunas ar cilvēku. Pārrunu rezultātā vīrietis devās uz krasta pusi, savukārt ugunsdzēsēji glābēji devās viņam pretī. Sasniedzot vīrieti, glābēji viņu nogādāja krastā un nodeva NMPD.

@skolenasapnis

Pļaviņās izvedojies ledus sastrējums cilvēks lavierē pa ledus krāvumiem.

♬ original sound - Edgars Muiznieks

Vīrieša nonākšana krastā fiksēta arī video.

@skolenasapnis Atbilde uz: @aksus1985 ♬ original sound - Edgars Muiznieks

Vēl naktī uz svētdienu plkst.2.19 ugunsdzēsēji devās uz Madonas ielu Rīgā, kur ar atklātu liesmu 18 stāvu mājā deg balkons astotajā stāvā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg astotā stāva balkons piecu kvadrātmetru platībā, istaba 10 kvadrātmetru platībā, kā arī koridors piecu kvadrātmetru platībā.

Ar elpošanas masku palīdzību no piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji izglāba trīs cilvēkus, bet pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās 40 cilvēki. Pieci cilvēki vērsās pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēkā dzēšanas darbos piedalījās 30 ugunsdzēsēji ar sešām autocisternām un divām autokāpnēm. Plkst.5.21 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst.19.36 glābēji devās uz Limbažu novada Salacgrīvas pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts 100 kvadrātmetru platībā, starpstāvu pārsegums 50 kvadrātmetru platībā un dzīvojamās mājas otrais stāvs 100 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās arī Ainažu un Korģenes brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībās. Plkst.1.34 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 53 izsaukumus, no tiem - 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 - uz glābšanas darbiem un vēl 14 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu