Noskaties Kāpēc maksa par OCTA var atšķirties pat divdesmitkārtīgi? Izgaismojas polises problēmas (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Zebras" sižeta

Raidījuma "Zebra" skatītājs Andris, iegādājies jaunu automobili, bija pārsteigts, ka viņa "Bonus Malus" klase būtiski nokritusies, bet "debesīs kāpusi" OCTA polises cena.

Iedziļinoties OCTA izmaksu aprēķināšanas procesā, viņš nonācis pie secinājuma - sistēmā ir nepilnības. Arī raidījuma vadītāja Paula Timrota uzrunātie eksperti piekrīt – obligātā civiltiesiskās apdrošināšanas sistēma Latvijā būtu uzlabojama.

"Iegādājos auto un OCTA. Skatījos, ka tās izmaksas ir nedaudz par tālu aizgājušas debesīs. Sāku meklēt. Skatos, ka man ir 12. "Bonus Malus" klase, lai gan gadiem bijusi 17. klase. Sāku rakties un ieraudzīju, ka tomēr šī sistēma, kas rāda to aprēķināšanu, ka tā jau piecus gadus rāda 0," vīlies ir "Zebra" skatītājs un autovadītājs Andris.

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja pārstāvis Agris Daukste norāda: ja vairs neiegādājas polisi savam auto, "Bonus Malus" klase ar katru gadu samazinās par vienu. Tomēr, ja autovadīšanas vēsturē nav negadījumu, zemāk par 6. klasi nonākt nav iespējams, viņš skaidroja. "Tas nozīmē: ja jūs bijāt 17. klasē, pārdevāt mašīnu, sākāt braukt ar kādu svešu transportlīdzekli, pēc 11. gadiem jūs būsiet atpakaļ sestajā klasē," skaidroja Daukste.

Plašāk "Zebras" sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu