Rīgas Stradiņa universitātē notiks Vīķes-Freibergas lekcija par Latvijas ceļu uz NATO

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Valsts eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.
Latvijas Valsts eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) aulā šodien plkst.14 notiks RSU goda doktores, bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas lekcija "Latvijas ceļš uz NATO: diplomātija, drosme un ārējo apdraudējumu pārvarēšana", informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

2024.gadā aprit 20 gadi kopš Latvija ir pilntiesīga NATO dalībvalsts. Atzīmējot šo gadskārtu, ĀM aicina uz Vīķes-Freibergas lekciju, kuras mērķis ir studentiem, akadēmiskajam personālam, jaunajiem diplomātiem un arī plašākai interesentu auditorijai pastāstīt un atgādināt par pūlēm un ieguldīto darbu, lai Latvija kļūtu par pasaulē spēcīgākās militārās alianses dalībvalsti. Lekcija sniegs arī bijušās prezidentes skatījumu uz notikumiem mūsdienās, balstoties pieredzē. Pēc lekcijas sekos diskusija, kurā jautājumus varēs uzdot ikviens gan klātienē, gan tiešsaistē.

2002.gada pavasarī NATO samitā Prāgā oficiāli tika paziņots par Latvijas uzņemšanu pasaulē spēcīgākajā militārajā aliansē. Vīķe-Freiberga, tolaik Valsts prezidente, bija oficiālās delegācijas vadītāja. Pirms šī vēsturiskā notikuma bija daudzas vizītes NATO dalībvalstīs un tikšanās ar NATO dalībvalstu augstākajām amatpersonām un militārpersonām. Ceļš uz šo mērķi Latvijai prasīja ne mazums pūļu un gribasspēka, atzīmē ĀM.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu