Rēzeknes dome jaunu priekšsēdētāju vēlēs pēc ministres Bērziņas vēstules saņemšanas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa. Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Rēzeknes dome jaunu priekšsēdētāju vēlēs, saņemot vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministres Ingas Bērziņas (JV) vēstuli.

Kā informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, Bērziņa 29.februārī nosūtījusi pašvaldībai vēstuli, kurā aicina pašvaldības domi nekavējoties lemt par pašvaldības domes priekšsēdētāja ievēlēšanu, kā arī sniegt ministrijai informāciju par jautājuma virzību līdz 8.martam.

Vēstulē pausts, ka pašvaldības domes priekšsēdētājs tika atstādināts no amata pienākumu pildīšanas ar 2023.gada 2.novembri, kas nozīmē, ka pašvaldības dome strādā bez domes priekšsēdētāja gandrīz trīs pilnus mēnešus.

Pašlaik Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja pienākumus pilda "Kopā Latvijai" politiķis Aleksejs Stecs. Pēc vēstules saņemšanas jautājums par Rēzeknes domes priekšsēdētāja ievēlēšanu ir iekļauts domes 7.marta sēdes darba kārtībā.

Atbilstoši Pašvaldību likumam domes priekšsēdētāja vietniekam ir tiesības aizvietot priekšsēdētāju. Likumā noteikts, ka priekšsēdētāja vietnieks pilda domes priekšsēdētāja pienākumus, ja domes priekšsēdētājs ir atstādināts no amata pienākumu pildīšanas.

Tomēr ministre vēstulē vērsusi uzmanību, ka "no tiesību normām izriet šāda aizvietošanas institūta limitētais raksturs". Saeima ar likumu var atlaist domi, ja tā nav ievēlējusi domes priekšsēdētāju divu mēnešu laikā, teikts vēstulē.

Kā ziņots, 2023.gada 2.novembrī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre par finanšu pārkāpumiem atstādināja no amata toreizējo Rēzeknes domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču ("Kopā Latvijai"). Viņš savu atstādināšanu ir apstrīdējis tiesā, bet viņa partijas biedri no "Kopā Latvijai" ir centušies panākt visas Rēzeknes domes atlaišanu un ārkārtas vēlēšanas.

Visu šo laiku domes priekšsēdētāja pienākumus, tostarp vadot domes sēdes, pildījis viņa vietnieks un partijas biedrs Aleksejs Stecs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu