Šīs nedēļas sākumā par atkāpšanos no Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekļa amata pusotru gadu pirms pilnvaru termiņa beigām paziņoja Sanita Upleja-Jegermane. Lēmuma pamatā ir atšķirīgs viedoklis par krievu valodas īpatsvaru sabiedriskajos medijos, kā arī nesenais gadījums ar “Cūku komiksu” un medija reakcija uz to.  

Sanita Upleja-Jegermane atsaucas uz Nacionālajā drošības koncepcijā minēto principu, kas paredz, ka no krievu valodas sabiedriskajiem medijiem jāatsakās no 2026. gada. Pēc viņas teiktā: “Saturs krievu valodā tāpat kā citās mazākumtautību valodās nav aizliedzams, taču tam jābūt veidotam pēc principa kā mazākumtautību valoda, nevis reāli otra valsts valoda.” 

Dzejniece Liāna Langa, kas sociālajos tīklos aktīvi iestājas par Latvijas atkrieviskošanu, portālam TVNET+ pauda viedokli, ka RUS.LSM ir padomju rusifikācijas palieka, nevis mazākumtautību vietne. Pēc viņas teiktā, šādā interneta resursā vajadzētu būt pārstāvētām dažādām mazākumtautību valodām, bet saturam vajadzētu būt tulkotam no latviešu valodas. Arī ar to, ka atteikšanos no krievu valodas varētu īstenot pakāpeniski, viņa nav mierā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X