Konkurences padomei pievienosies Ščeulovs, Druviete un Selga

TVNET/LETA
Papildināts 13:11, 7. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Renāte Briede/LETA

Konkurences padomes locekļu amatos plānots apstiprināt Denisu Ščeulovu, Inesi Druvieti un Ēriku Kristiānu Selgu, liecina Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotie rīkojuma projekti.

Ščeulovs ir Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Uzņēmējdarbības inženierijas un vadības institūta direktors, vadošais pētnieks, kā arī profesors ekonomikas un uzņēmējdarbības nozarē. Tāpat Ščeulovs ir Latvijas Zinātnes padomes eksperts politikas zinātnē. Viņš ir ieguvis ekonomikas zinātņu doktora grādu RTU.

Savukārt Druvietes darba pieredze saistīta ar juridiski un administratīvi organizatoriskiem līgumdarbiem. Tāpat Druviete bijusi Rīgas Juridiskās augstskolas programmu direktore, docente, projektu vadītāja un pētniece, kā arī kādreizējā ekonomikas ministra Daniela Pavļuta (AP) padomniece juridiskajos jautājumos. Druviete ir ieguvusi doktora grādu tiesību zinātnēs Latvijas Universitātē.

Selga kopš 2021.gada strādājis kā riska analītiķis Finanšu izlūkošanas dienestā, bijis stažieris starptautiskajā finanšu institūcijā Eiropas Stabilitātes mehānisms, kā arī iepriekš bijis jurists zvērinātu advokātu birojā "PricewaterhouseCoopers Legal". Selga Rīgas Juridiskajā augstskolā ir ieguvis maģistra grādu starptautiskajās un Eiropas tiesībās, Temple Universitātē ASV maģistra grādu transnacionālajās tiesībās un šobrīd studē doktorantūrā Honkongas Universitātē.

Konkurences padomes locekļus pēc ekonomikas ministra ieteikuma amatā uz pieciem gadiem apstiprina Ministru kabinets, un tos izraugās atklātā konkursā.

Ņemot vērā, ka vairākus mēnešus Konkurences padome darbību nodrošina nepilnā sastāvā, EM norāda, ka pēc iespējas ātri būtu jāapstiprina Ščeulova, Druvietes un Selgas kandidatūras Konkurences padomes locekļu amatiem.

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) min, ka pēc sarunas ar potenciālajiem jaunajiem padomes locekļiem ir guvis pārliecību, ka Konkurences padome savā darbā spēs koncentrēties uz iedzīvotājiem un tautsaimniecības attīstībai nozīmīgu jautājumu risināšanu, piemēram, efektīvu konkurences uzraudzību pārtikas mazumtirdzniecībā.

"Sagaidu, ka padome pievērsīsies arī biznesam labvēlīgas vides veidošanai Latvijā, stingri vēršoties pret karteļiem, aizliegtām vienošanām, negodīgu tirdzniecības praksi, taču vienlaikus nodrošinot draudzīgu un pretimnākošu attieksmi pret uzņēmējiem un uzņēmējdarbību kopumā", uzsver Valainis.

Pagājušā gada 13.novembrī beidzās Konkurences padomes locekles Līgas Daugavietes pilnvaru termiņš, bet 2024.gada 7.janvārī beidzās Konkurences padomes locekļa Jāņa Račko pilnvaru termiņš. Papildu tam viens no Konkurences padomes locekļa amatiem ir vakants.

Konkurences padomes priekšsēdētājs ir Juris Gaiķis.

LETA jau ziņoja, ka dalību konkursā uz Konkurences padomes locekļa amatiem pavisam kopā bija pieteikuši 34 pretendenti, no kuriem 21 sacentās otrajā kārtā.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vadīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Tās sastāvā bija Latvijas Pašvaldību savienības padomniece uzņēmējdarbības jautājumos Andra Feldmane, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis Jānis Lielpēteris, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniece ārējo ekonomisko sakaru jautājumos Zaiga Liepiņa un Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis. Tāpat par pretendentu novērtēšanas procesa neatkarīgo novērotāju tika piesaistīts Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektors Kaspars Gorkšs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu