Valmieras novadā atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Millere/LETA

Valmieras novada Kocēnu pagastā atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm, informēja VP sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Šī gada 3.martā Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Valmieras novada Kocēnu pagastā kādā neapsaimniekotā īpašumā atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Par notikušo nekavējoties tika sākts kriminālprocess.

Veicot izmeklēšanas darbības, noskaidrots, ka mirušais ir kāds 1991.gadā dzimis vīrietis, kurš janvārī izsludināts kā bezvēsts pazudis.

Skaidrojot notikušā apstākļus, 4.martā policija aizturēja iespējamo vainīgo personu - 1998.gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā par nopietniem likumpārkāpumiem.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, tiek noskaidrota vīrieša saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Ar tiesas lēmumu aizturētajam ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 116.panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību) - soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu