Augstskolu padomēm būs jāsniedz informācija par akadēmisku ētikas pārkāpumu risināšanas kārtību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša. Foto: Evija Trifanova/LETA

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) aicina valsts augstskolu padomes apkopot un iesniegt informāciju par kārtību, kādā tiek risināti akadēmiskās ētikas pārkāpumi, informē izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) ierakstā, kas publicēts “X” (“Twitter”).

Aicinājums sekojis pēc izskanējušās informācijas par iespējamu atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos studentiem Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA).

"Akadēmiskajai videi ir jābūt piemēram visai sabiedrībai, iestājoties par ētikas, morāles un tiesību normu ievērošanu," uzsver ministre.

IZM arī aicinājusi augstskolas rīkot regulārus izglītojošus pasākumus studentiem un darbiniekiem par akadēmiskās ētikas jautājumiem un to risināšanas kārtību augstskolā.

Jau vēstīts, ka vairākas augstskolas līdz šim nav saņēmušas nedz oficiālu, nedz neoficiālu informāciju par iespējamu pasniedzēju nevēlamu uzvedību, tostarp seksuālu uzmākšanos studentiem.

Arī vairāku Latvijas augstskolu studējošo pašpārvaldes iepriekš aģentūrai LETA apliecināja, ka nav saņēmušas ziņas no studentiem par pasniedzēju uzmākšanās gadījumiem.

Tikmēr Latvijas Studentu apvienība (LSA) aicina studējošos ziņot par pārkāpumiem, ko piedzīvojuši vai novērojuši savā augstākās izglītības iestādē. Ziņot var par jebkāda rakstura pārkāpumiem LSA tīmekļa vietnē "www.lsa.lv/vajag-palidzibu".

Jau ziņots, ka Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Kultūršoks" rīcībā nonākušas septiņu JVLMA studenšu liecības par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu