Noskaties Austrijā uz gājēju pārejas notriec Latvijas pilsoni. KASKO vaino latvieti un izsniedz milzu rēķinu (20)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Jaunieti no Latvijas Austrijā uz gājēju pārejas notrieca automašīna, pie kuras stūres bija 83 gadus veca austriete. Pēc vairāk nekā pusgada latvietis saņēma no Austrijas KASKO apdrošinātāja teju 3000 eiro rēķinu, jo tas notriekto sauc par vainīgo ceļu satiksmes negadījumā, vēsta raidījums "Bez tabu".

Pie raidījuma vērsās Valkas iedzīvotājs Deniss, augstskolas students, kurš pagājušā gada pirmajā pusē ERASMUS studiju programmas ietvaros devās studēt uz Klāgenfurti Austrijā. Ikdienas gaitās šajā Austrijas pilsētā bieži pārvietojās ar elektroskrejriteni. Pavasara dienā viņu uz neregulējamas gājēju pārejas notrieca automašīna.

"Braucu ar elektroskrejriteni. Tuvojos krustojumam, kur bija gājēju pāreja. Samazināju ātrumu, bet pilnībā neapstājos. Braucu ļoti lēni, ripoju klāt gājēju pārejai. Šķērsojamais bija vienvirziena ceļš, redzēju, ka tuvojas "Ford" automašīna. Biju pārliecināts, ka sieviete, kura sēdēja pie stūres, pamanīja mani, jo nevarēja nepamanīt. Tā kā biju pārliecināts, ka viņa mani redz, turpināju kustību pāri pārejai, bet viņa mani notrieca, kad biju pārejas vidū," notikušo atceras Deniss.

Latvietis stāstīja, ka notikuma vietā ieradās mediķi, bet no vešanas uz slimnīcu puisis atteicās, jo tika cauri vien ar izbīli. Vēlāk puisis ar likumsargiem devās uz policijas iecirkni, kur viņam un policistiem bija grūti saprasties, jo likumsargi ļoti slikti runāja angliski, bet puisim sveša ir vācu valoda. Deniss atstāstīja savu notikušā versiju ar tulkošanas rīku palīdzību, bet policisti to pierakstīja vācu valodā. Vēlāk Deniss parakstīja dokumentu, ko pēc viņa vārdiem svešā valodā sarakstīja likumsargi.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu