Dānijas pašvaldība atļauj šaut kaijas (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Sonderborga Dānijā cīnās pret kaijām: lai aizsargātu sīkos dzīvniekus un mazinātu cilvēkiem radītās neērtības, pašvaldība ir atļāvusi līdz aprīļa vidum šaut kaijas. Arī mājokļu īpašnieki tiek aicināti rīkoties, lai apgrūtinātu šo putnu dzīvi un vairošanos.

Tās ir skaļas, rada netīrību un dažkārt zog cilvēkiem pārtiku: Sonderborgas pašvaldībai Dānijas dienvidos pacietības mērs ir pilns – tā nolēmusi samazināt pieaugušo kaiju skaitu, kuru bieži pamanāmā klātbūtne arī kaitē tūrismam. Dānijas Dabas aizsardzības aģentūra ir atļāvusi Sonderborgai šaut kaijas, teikts šīs Baltijas jūras pašvaldības paziņojumā presei.

Saskaņā ar paziņojumu medniekiem ar īpašu atļauju būs tiesības medīt kaijas līdz 15. aprīlim. Pašvaldība šādu soli sper, lai mazinātu piekrastes dzīvnieku radīto troksni pilsētas centrā un nodrošinātu mazo putnu sugu izdzīvošanu.

“Kaijas aizvien vairāk iebrūk apbūvētajās teritorijās, velk ārā pārtiku no atkritumu tvertnēm, čiepj ēdienu no šķīvjiem restorānos, kā arī zog  mazāku putnu olas un cāļus,” teikts paziņojumā presei.

Pašvaldība arī aicina iedzīvotājus palīdzēt. Piemēram, viņiem nevajadzētu izmantot atkritumu konteinerus bez vākiem. Māju īpašniekiem uz jumtiem jāierīko putnu spieķi, bet uz plakaniem jumtiem jānovieto robotizēta pļaujmašīna bez asmeņiem, lai neļautu kaijām veidot ligzdas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu