Latvija un ASV paraksta memorandu cīņai pret ārvalstu informācijas manipulāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mākslīgais intelekts. Ilustratīvs attēls
Mākslīgais intelekts. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Latvijas vēstnieks ASV Māris Selga un ASV īpašais sūtnis un Valsts departamenta Globālā sadarbības centra vadītājs Džeimss Rūbins ceturtdien, 14. martā, parakstīja saprašanās memorandu, paredzot sadarbību cīņā pret ārvalstu informācijas manipulāciju, informēja Valsts policija.

Ārlietu ministrija norāda, ka saprašanās memoranda parakstīšana vēl ciešāk nostiprina Latvijas un ASV stratēģisko partnerību.

Dokumentā atzīmēti ārvalstu informācijas manipulācijas, dezinformācijas radītie riski, paplašinot informācijas apmaiņu saistībā ar šo apdraudējumu, daloties labajā praksē, sekmējot vienotu pieeju politikām šajā jomā, kā arī stiprinot praktisko sadarbību cīņā pret ārvalstu informācijas manipulāciju.

Saprašanās memorands ar ASV uzsver Latvijas aktīvo starptautisko lomu, stiprinot demokrātiju noturību pret ārvalstu informācijas manipulāciju un aizsargājot informācijas integritāti - brīvu informācijas vidi, kas balstās faktoloģiski precīzā un uzticamā informācijā.

Pasākumā piedalījās arī Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) un ASV Valsts departamenta sekretāra vietnieks Kurts Kempbels.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu