Noskaties Lūk, kā notiek obligātā elektroskrejriteņu reģistrācija (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Zebras" sižeta

No 1. aprīļa stājas spēkā jauna kārtība, ar kuru satiksmē varēs piedalīties tikai reģistrēti elektroskūteri. Lai būtu uzskatāms piemērs, kā to izdarīt, arī raidījums "Zebra" veica skrejriteņa reģistrāciju.

Skrejriteņiem no aprīļa jābūt reģistrētiem un ar numuru. Nav noslēpums, ka iepriekšējos gados ar šiem braucamajiem fiksēti vairāki negadījumi, tāpēc tagad būs daudz vieglāk identificēt attiecīgo skrejtireņa braucēju.

Skrejritenis ir pārvietošanās līdzeklis ar elektromotoru, kura maksimālā jauda ir 1 kW, bet maksimālais ātrums ir 25 km/h. Skrejritenis var būt aprīkots arī ar sēdvietu, bet tās augstums nedrīkst pārsniegt 54 centimetrus. Tirgū var iegādāties arī daudz jaudīgākus braucamos, taču tos reģistrēt nebūs ļauts.

Reģistrāciju ērti iespējams veikt CSDD mājaslapā, sadaļā "Darbības ar transportlīdzekļiem". Tur jāievada visi nepieciešamie dati: modelis, izgatavotāja numurs, jāpievieno foto utt. Pēc tam jāpiesakās saņemt uzlīmi uz deklarēto dzīvesvietu un divu stundu laikā jāapmaksā pakalpojuma rēķins. Piereģistrēt skrejriteni var arī klātienē kādā no CSDD no klientu apkalpošanas centriem.

Plašāk "Zebras" sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu