Latvijas Mūzikas akadēmijas padomes priekšsēdētāja amatā ievēlēts Timurs Tomsons

Papildināts
TVNET/LETA
Papildināts 19:55, 18. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA)  padomes loceklis Timurs Tomsons.
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) padomes loceklis Timurs Tomsons. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) padomes priekšsēdētāja amatā pirmdien, 18. martā, ievēlēts padomes loceklis Timurs Tomsons, informē JVLMA padomes pārstāve Anete Cīrule.

Četri padomes locekļi balsojuši "par" Tomsona ievēlēšanu JVLMA padomes priekšsēdētāja amatā, savukārt viens padomes loceklis koncertdarbības dēļ nav piedalījies balsojumā.

TVNET jau vēstīja, ka pasniedzēju seksuālas uzmākšanās skandālā iepītās JVLMA līdzšinējā padomes priekšsēdētāja Helēna Demakova aizvadītajā nedēļas nogalē darīja zināmu, ka atkāpjas no amata. Viņai šis esot "emocionāli pārāk smags laiks". Tāpat Demakova nevēloties, lai ciestu viņas lekciju kvalitāte Latvijas Mākslas akadēmijā.

"To, vai visai padomei jāturpina darbs, ir lemjams padomei kopā. "WhatsApp" saziņā esmu informējusi pārējos padomes locekļus. Man ir ļoti žēl, ja esmu pievīlusi kultūras ministres un cietušo meiteņu uzticību," uzsvēra Demakova.

JVLMA pārstāvji norādīja, ka Demakova turpina darbu JVLMA padomē.

JVLMA padomē darbojas Tomsons, Demakova, Kaspars Putniņš, Artis Sīmanis un Normunds Vīksne.

TVNET jau rakstīja, ka JVLMA saņēmusi jaunus iesniegumus par iespējamu tās pasniedzēju seksuālu uzmākšanos studentēm, ceturtdienas, 14.marta, vakarā vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Līdz šim disciplinārsods piemērots vienam pasniedzējam un vairākas amata pozīcijas ir zaudētas. Vēl viens pasniedzējs atstādināts bez iespējām sazināties ar studentiem.

JVLMA mājaslapā redzams, ka Māris Kupčs vairs nav Senās mūzikas katedras vadītāja amatā, viņa vārds jau publiski izskanējis saistībā ar iespējamajām apsūdzībām. Otra katedra, kurai pašlaik nav vadītāja, ir Mūzikas tehnoloģiju katedra, kuru vadīja Rolands Kronlaks, norāda LTV.

Abiem pasniedzējiem katedras vadītāja vietā kā amats norādīts - asociētais profesors. LTV no vairākiem avotiem zināms, ka šo abu pasniedzēju vārdi figurē konkrētajā lietā. Ar viņiem LTV neizdevās sazināties ne telefoniski, ne īsziņu veidā.

Kā vēstīts, Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar izskanējušo informāciju par JVLMA pasniedzēju iespējamo uzmākšanos studentēm. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret tikumību un dzimumneaizskaramību.

Policija plašākus komentārus nesniedza, taču LETA pārliecinājās, ka patlaban, ierosinot lietu pēc nodaļas, saskaņā ar likumu kriminālprocess ir sākts par faktu, nevis konkrētu personu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu