Haiti galvaspilsētā bandas izlaupa bagātos rajonus, nogalināti vismaz 12 cilvēki (16)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Johnson Sabin/EPA

Haiti bruņotas bandas pirmdien uzbrukušas diviem turīgiem Portoprensas rajoniem, nogalinot vismaz 12 cilvēkus.

Bandīti izlaupīja mājas rajonos, kuros kopš vardarbības izcelšanās 29.februārī lielākoties bija saglabājies miers. Ziņu aģentūras AP fotogrāfs redzēja vismaz 12 vīriešu līķus dažādās vietās netālu no aplaupītajiem rajoniem.

Šie uzbrukumi rada bažas, ka bandu vardarbība nebeigsies, lai gan Haiti premjerministrs Ariels Anrī ir piekritis atkāpties no amata un atbrīvot vietu pārejas perioda pārvaldei.

Haiti elektroenerģijas uzņēmums šodien paziņoja, ka četras apakšstacijas galvaspilsētā un citviet "ir iznīcinātas un kļuvušas pilnīgi nederīgas". Tādēļ daļa Portoprensas ir palikusi bez elektrības. Uzņēmums paziņoja, ka badīti arī nolaupījuši svarīgus dokumentus, kabeļus, akumulatorus un citas lietas.

Karību jūras reģiona valstu līderi palīdz Haiti veidot pārejas posma padomi. Sākotnēji bija paredzēts, ka tajā būs septiņi locekļi ar balsstiesībām. Taču viena Haiti politiskā partija atteicās no piedāvātās vietas, un vēl viena partija joprojām strīdas par to, kurš būtu jāieceļ šajā padomē.

Tikmēr ANO atbalstīto Kenijas policijas spēku izvietošana cīņai pret bandām Haiti ir atlikta, jo Kenija paziņojusi, ka tā nogaidīs, kamēr tiks izveidota pārejas posma padome.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu