Ziemeļīrijas parlaments noraida ierosinājumu ieviest jaunus ES noteikumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Savienības karogs. Ilustratīvs attēls
Eiropas Savienības karogs. Ilustratīvs attēls Foto: Foto: Darcy Lawrey / pexels.com

Pirmais priekšlikums attiecināt jaunus Eiropas Savienības (ES) noteikumus uz Ziemeļīriju otrdien tika noraidīts reģionālajā parlamentā.

Ziemeļīrijas Demokrātiskā unionistu partija (DUP) balsoja pret šo noteikumu ieviešanu, lai gan bija ierosinājusi par to debates.

Īru nacionālistu partija "Sinn Fein", kas iestājas par reģiona atdalīšanos no Lielbritānijas un pievienošanos Īrijai, kritizēja šīs debates kā nepatiesas un uzsvēra, ka parlamentam labāk vajadzētu koncentrēties uz jaunu investoru piesaistīšanu Ziemeļīrijai.

Saskaņā ar tā dēvēto Vindzoras izkārtojumu, par kuru vienojās Lielbritānija un Eiropas Savienība, lai novērstu nepilnības Ziemeļīrijas protokolā, daži ES noteikumi joprojām attiecas uz Ziemeļīriju.

Vindzoras izkārtojums ietver mehānismus, ar kuru palīdzību nesen reformētais Ziemeļīrijas parlaments var piekrist jauniem vai grozītiem noteikumiem.

Šodien tika apspriests ierosinājums Ziemeļīrijā piemērot regulu, ar ko juridiski definē un aizsargā konkrētus produktus, kuri ir saistīti ar ģeogrāfisko apgabalu.

Priekšlikums tika noraidīts, un tagad Lielbritānijas valdība izlems, vai jaunie noteikumi tiks ieviesti Ziemeļīrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu