Poļu lauksaimnieki sāk plašu protesta akciju, arī netālu no Lietuvas robežas (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JAREK PRASZKIEWIC

Polijas lauksaimnieki trešdien sāk plašu protesta akciju, cita starpā plānojot nedēļu ilgu akciju apmēram astoņu kilometru attālumā no Lietuvas robežas.

Lietuvas Lauksaimniecības kameras prezidents Arūns Svitojus teica, ka jaunie protesti nav vērsti pret Lietuvu, savukārt Lietuvas Valsts robežsardzes departamentā apliecināja, ka uz autoceļa Polijā netālu no Lietuvas robežas ir ap 200 traktoru, tomēr citu satiksmes dalībnieku pārvietošanās nav traucēta.

Kā otrdien informēja Lietuvas policija, Polijas lauksaimnieku protesta akcija divas dienas turpināsies bez pārtraukuma, bet 22.-28.martā tā norisināsies no plkst.8 līdz 20. Protesta laikā Lietuva izvietos vairāk darbinieku Kalvarijas robežkontroles punktā, lai palīdzētu satiksmes plūsmas organizēšanā.

Polijas plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka lauksaimnieku protesti plānoti vairāk nekā 500 vietās visā valstī. Kā ziņo portāls "TVN Warszawa", lauksaimnieki protestē pret tā dēvēto Eiropas Savienības Zaļo kursu un lētāku lauksaimniecības un pārtikas produktu importu no trešajām valstīm un negodīgu konkurenci viņu produktiem.

Marta sākumā Polijas lauksaimnieki sešas dienas pie robežas ar Lietuvu pārbaudīja kravas transportlīdzekļus, lai pārliecinātos, ko tie pārvadā no Lietuvas uz Poliju. Polijas lauksaimniekiem ir bažas, ka daļa Ukrainas graudu, kas pirms tam tranzītā izvesti caur Poliju, no Lietuvas atgriežas Polijā. Taču šādi gadījumi netika reģistrēti.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu