Trešdienas vakarā ugunsgrēkā Saldū cietis cilvēks

TVNET/LETA
Papildināts 10:44, 21. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Trešdienas, 20. marta, vakarā ugunsgrēkā Saldū cietis cilvēks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

VUGD saņēma izsaukumu uz Kuldīgas ielu, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī pie krāsns dega malka un bija izveidojies stiprs piedūmojums. Izveidojoties sadūmojumam, mājoklī bija nostrādājis dūmu detektors, kuru sadzirdēja kaimiņi.

Pateicoties dūmu detektora brīdinošajam signālam, no sadūmotā dzīvokļa vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās tika izglābts cilvēks, kurš notikumā cieta, kā arī apdzēstas liesmas.

Ugunsdzēsēji cietušo palīdzēja nogādāt līdz mediķu automašīnai, kā arī notikuma vietā tika izvēdinātas telpas.

Aizvadītajā naktī VUGD saņēma izsaukumu uz Valmieras novada Strenčiem, kur ar atklāta liesmu dega neapdzīvota divstāvu koka ēka 600 kvadrātmetru platībā. No liesmām ugunsdzēsēji glābēji nosargāja 15 metru attālumā esošos divus šķūnīšus, kā arī aptuveni 20 metru attālumā esošo pirmsskolas izglītības iestādi.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 52 izsaukumus - 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz kūlas ugunsgrēka dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu