Krievija paziņo par plāniem būtiski palielināt bruņoto spēku skaitlisko sastāvu (50)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas Aizsardzības ministrija pēc diktatora Vladimira Putina triumfa kārtējās “vēlēšanās” paziņojusi par jauniem plāniem būtiski palielināt Krievijas bruņoto spēku skaitlisko sastāvu, ziņo Krievijas neatkarīgais medijs “The Moscow Times”.

“Līdz gada beigām plānots izveidot divas jaunas vispārējās armijas un 30 vienības, tostarp 14 divīzijas un 16 brigādes,” pavēstīja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Viņš pavēstīja, ka bruņoto spēku “attīstīšana un kaujas spēju palielināšana” tiekot īstenota, saskaņā ar armijas augstākā virspavēlnieka” Vladimira Putina attiecīgu rīkojumu.

Šoigu arī piebilda, ka bruņoto spēku skaitliskā sastāva palielināšana tiek turpināta, “ņemot vērā draudus valsts militārajai drošībai”.

Pirms aptuveni mēneša Šoigu paziņoja par divu rezerves armiju un sešu divīziju veidošanu. Jaunās militārās vienības vienības veidos no 540 000 līgumkareivjiem, kas, kā apgalvo Krievija, pagājušajā gadā piesaistīti armijai.

2023.gadā diktators Vladimirs Putins parakstīja rīkojumu par bruņoto spēku skaitliskā sastāva palielināšanu līdz 2,209 miljoniem cilvēku. Tieši kareivju būšot 1,32 miljoni.

Pirms pilna apjoma iebrukuma Ukrainā pirms diviem gadiem Krievijas bruņoto spēku skaitliskais sastāvs bija 1,9 miljoni, tostarp 1,01 miljons kareivju.

Tas nozīmē, ka saskaņā ar Putina rīkojumiem armijas skaitliskais sastāvs tiek palielināts par aptuveni 300 000 cilvēku. Tieši tik daudz cilvēku saskaņā ar vairākiem avotiem Krievijas armija līdz šim zaudējusi Ukrainā, skaitot gan nogalinātos, gan ievainotos.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu