Video Ziepniekkalnā agresīva auto vadītāja aizturēšanai policija pielieto šaujamieročus (25)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Likumsargi Rīgā, Ziepniekkalnā, kāda agresīva auto vadītāja aizturēšanai pielietojuši šaujamieročus, informēja Rīgas pašvaldības policija.

17.marta rītā Rīgas pašvaldības policijas ekipāža saņēma informāciju par "Audi" markas automašīnas vadītāju, kurš, iespējams, atrodas alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē. Norādītajā adresē policijas darbinieki ievēroja aprakstam atbilstošu transportlīdzekli, kura vadītājs, pamanot likumsargus, strauji sāka braukt atpakaļgaitā. Pašvaldības policijas darbinieki vadītāju aicināja apturēt automašīnu.

Autovadītājs tomēr turpināja braukt, līdz iebrauca T-veida brauktuves sazarojumā, atpakaļgaitā veica pagriezienu pa labi un apstājās. Brīdī, kad policijas darbinieks pieskrēja pie pārkāpēja automašīnas, lai atvērtu tās durvis, un atkārtoti deva rīkojumu apstāties, autovadītājs sāka bēgšanu atpakaļgaitā, mēģinot pamest notikuma vietu.

Lai novērstu iespējamo apdraudējumu apkārtējiem un apturētu vadītāja bēgšanas mēģinājumu, policists pielietoja dienesta šaujamieroci, raidot vairākus šāvienus pa transportlīdzekļa riepām, tās cauršaujot.

Tas neatvēsināja agresīvo likumpārkāpēju un viņš turpināja bēgt. Pēc dažu minūšu ilgas bēgšanas, autovadītājs iebrauca daudzdzīvokļu māju pagalmā, kur bija spiests apstāties, jo pa ceļam bija pazaudējis divas riepas.

Arī tad vadītājs vēl mēģināja iebēgt kādas mājas kāpņu telpā, tomēr viņam tas neizdevās, jo likumsargi, pielietojot elektrošoka pistoli un fizisku spēku, agresīvo vīrieti aizturēja.

Pārbaudot personas datus, noskaidrojās, ka vīrietim nav derīgas autovadītāja apliecības. Ņemot vērā notikušā apstākļus, notikuma vietā ieradās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un Valsts policijas ekipāža, kas pārņēma darbu adresē.

Pēcāk pašvaldības policijas darbinieki aizturēto personu nodeva Valsts policijas likumsargiem turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu