Krievijai ar otro mēģinājumu izdodas palaist izplatījumā raķeti “Sojuz MS-25” (3)

TVNET/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pēc pirmā neveiksmīgā starta mēģinājuma ceturtdien, 21. martā, sestdien no Baikonuras kosmodroma uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS) veiksmīgi startēja Krievijas nesējraķete ar kosmosa kuģi “Sojuz MS-25”.

Saskaņā ar Krievijas mediju ziņoto, pilotējamā kosmosa kuģa apkalpi veido “Roscosmos” kosmonauts Oļegs Novickis, Baltkrievijas pārstāve Marina Vasiļevskaja un NASA astronaute Treisija Daisone.

“Roscosmos” ziņoja, ka kuģis ir ievadīts plānotajā orbītā un visas iekārtas darbojas normāli. Savienošanās ar SKS ir plānota 25. marta vakarā.

Iepriekš starts bija paredzēts 21. martā, bet tikai 20 sekundes pirms tā tas tika atcelts un pārcelts uz 23. martu.

Kosmosa vēsturnieks Aleksandrs Žeļezņakovs intervijā Maskavas Kremļa propagandas aģentūrai TASS sacīja, ka incidents, kas saistīts ar pilotējamā kosmosa kuģa “Sojuz MS-25” starta atcelšanu tikai 20 sekundes pirms pacelšanās, ir pirmais šāds gadījums padomju un Krievijas kosmonautikas vēsturē.

“Nekad iepriekš nav noticis nekas tik īpašs. Krievijas kosmonautikas vēsturē nekad nav tikuši atcelti pilotējamo kosmosa kuģu starti tieši šādā veidā tieši pirms komandas “starts”. Ir bijuši arī citi ekscesi, bet šāda veida incidents nav noticis. Ar bezpilota lidmašīnām - gadījies, bet ar pilotētām - nē,” - teica Žeļezņakovs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu