Krievijas vēstniecības diplomātam būs jāpamet Latvija (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas karogs pie Krievijas vēstniecības Rīgā.
Krievijas karogs pie Krievijas vēstniecības Rīgā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) pieņēmis lēmumu pasludināt vienu Krievijas vēstniecības diplomātu par persona non grata jeb nevēlamu personu, līdz ar to diplomātam Latvija jāpamet līdz 10. aprīļa dienas beigām, informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) Preses centrs.

Šodien, 27. martā uz Latvijas Republikas Ārlietu ministriju tika izsaukts Krievijas Federācijas pagaidu pilnvarotais lietvedis Oļegs Zikovs, kuram tika izteikts kategorisks Latvijas puses protests pret vēstniecības ilgstoši īstenoto nepieņemamo un provokatīvo publisko komunikāciju, kas ir klajā pretrunā ar 1961. gada Vīnes konvencijas par diplomātiskajiem sakariem burtu un garu.

Krievijas vēstniecība, neskatoties uz vairākkārtējiem ĀM aizrādījumiem, ir turpinājusi "nekorektu publisko komunikāciju, kas vērsta uz Latvijas valsts varas institūtu un iestāžu diskreditāciju un naida kurināšanu Latvijas sabiedrībā".

Ņemot vērā augstākminēto, Latvijas Republikas ārlietu ministrs pieņēma lēmumu pasludināt vienu diplomātu par persona non grata. Krievijas diplomātam Latvija jāpamet līdz 10. aprīļa dienas beigām.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu