Noskaties Lielā universāļa valdzinājums. Kāds ir jaunais "Volkswagen Passat"?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jaunais "Volkswagen Passat" bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais "Passat" būs ļoti "gardi" aprīkots un lieliski brauks.

Katram uzreiz redzams, ka jaunā "Passat" dizains atšķiras no iepriekšējās paaudzes. Un šim dizainam ir gan piekritēji, gan pretinieki, tātad vienaldzīgo nav. Lai vai kā, automašīna izskatās majestātiski un prestiži. Un kā nu ne, ja šis ir pirmais modelis "Passat" pusgadsimtu garajā vēsturē, kas pārsniedzis 4,9 metru garumu.

Jaunais "Volkswagen Passat" ražots uz vienas platformas ar jauno "Škoda Superb", turklāt vienā un tajā pašā rūpnīcā Bratislavā, Slovākijā. Patīkami, ka titulmarkas veidotāji bez kautrēšanās pārņēmuši daudz ko noderīgu no "Škoda Simply" clever risinājumiem. Taču "Passat" tomēr ir grupas flagmanis, tāpēc tam ir dažas pat tuvākajiem radiem nesasniedzamas detaļas.

Motorizācijas programma ietver gan benzīna, gad dīzeļmotorus. Pamatmotora funkcijas pildīs 150 ZS jaudīgais 1,5 eTSI benzīnmotors, turpretim 2 litru TDI dīzeļmotori būs ar trim dažādām jaudām. Jaudīgākā no tām, proti, 193 ZS dīzelis, kā arī otrs 266 ZS divu litru benzīna turbomotors tiks komplektēts kopā ar "4MOTION" pilnpiedziņas sistēmu.

Bez tam ar laiku būs pat lādējamais hibrīds, kas elektriski spēs veikt līdz 100 km. Tādējādi "Passat" tomēr būs arī mazliet elektromobilis. Visas dzinēja versijas aprīkotas ar DSG pārnesumkārbu, kas vadāma ar sviru zem stūres - un zināt, tas ir ļoti ērti.

Plašāk "TV Autoziņas" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu