Pēc iedzīvotāju iniciatīvas Rīgā labiekārtos Mazo Krasta ielu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Wikipedia

Pēc iedzīvotāju iniciatīvas Rīgā tiks labiekārtota Mazā Krasta iela, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Labiekārtošana notiks, īstenojot līdzdalības budžeta projektu "Zvirgzdu salas mantojums: Mazā krasta atdzimšana", kas paredz labiekārtot Mazās Krasta ielas sākumu un pārveidot to par labiekārtotu publisko telpu.

Būvniecības laikā tiks atjaunots gājēju ietves asfalta segums un bortakmens, stādīti kokaugi un zemsedzes augi, kā arī sakopti esošās zaļās zonas apstādījumi.

Mazās Krasta ielas sākums vēsturiski bijusi Latgales priekšpilsētas atpūtas vieta. 1930.gados pie nu jau aizbērtā Zvirgzdu salas kanāla atradās peldvieta, apkārtnes iedzīvotāju pastaigu un rekreācijas vieta.

Mazās Krasta ielas sākums veido arī vienīgo piekļuves ceļu gājēju un velotunelim uz Daugavas promenādi, šeit izveidojies organisks apkaimes laukums - publiskā telpa un satikšanās vieta.

Kopējās projekta izmaksas ir 63 251 eiro.

Līdzdalības budžeta projektu mērķis ir veicināt apkaimju attīstību Rīgā, to teritorijas kā pilsētas daļas īpašo identitāti, atpazīstamību, sekmēt to revitalizāciju, rosināt lokālās kopienas veidošanos.

Jau ziņots, ka martā sākusies pieteikšanās jaunajam līdzdalības budžeta projektu konkursam. Konkursa pieteikumi elektroniski tiks pieņemti līdz 31.maijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu