Krievijas tiesa atkārtoti aizmuguriski piespriež cietumsodu bijušajam "Mediazona" izdevējam Verzilovam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Maskavas Basmannijas rajona tiesa atkārtoti aizmuguriski piespriedusi aktīvistu grupas “Pussy Riot” dalībniekam un bijušajam medija “Mediazona” izdevējam Pjotram Verzilovam astoņu gadu un četru mēnešu cietumsodu par Krievijas armijas “apmelošanu”, ziņo neatkarīgais Krievijas izdevums “Meduza”.

Pagājušā gada novembrī tiesa Verzilovam piesprieda 8,5 gadu cietumsodu par armijas “apmelošanu”, tomēr šā gada martā šis spriedums tika atcelts procesuālu pārkāpumu dēļ un lieta tika nodota atkārtotai izskatīšanai.

Lieta pret viņu ierosināta saistībā ar ierakstiem sociālajos tīklos “Instagram” un “Twitter”, kuros viņš stāstīja par Krievijas armijas pastrādātajām zvērībām Ukrainas pilsētā Bučā.

Verzilovs Krieviju pameta jau 2020.gadā, kad pret viņu tika ierosināta krimināllieta par to, ka viņš nav informējis varas iestādes par otras pilsonības iegūšanu.

2021.gadā Verzilovs Krievijā tika pasludināts par “ārvalstu aģentu”.

Pagājušajā gadā viņš paziņoja, ka atteicies no “Mediazona” izdevēja pienākumu pildīšanas. Šādi viņš rīkojies, lai nedotu iemeslu apšaubīt “Mediazona” neatkarību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu