Mieriņa: No sankcijām pakļauto personu īpašumu nodokļiem Ukrainai varēs novirzīt 1,5 miljonus eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa.
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa. Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Provizoriskās aplēses liecina, ka ar grozījumiem likumā par nekustamā īpašuma nodokli Ukrainas atbalstam varēs novirzīt 1,5 miljonus eiro, otrdien, 2. aprīlī, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču žurnālistiem norādīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Pagājušajā nedēļā Saeimā tika pieņemti grozījumi likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli", ar kuru sankcijām pakļautu personu īpašumiem noteikts 10% nekustamā īpašuma nodoklis un atcelti atvieglojumi. Savukārt atbilstoši Saeimas priekšsēdētājas priekšlikumam noteikts, ka vismaz 80% no nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumiem, kas pašvaldības budžetā gūti no šādiem īpašumiem, pašvaldība izmanto atbalsta sniegšanai Ukrainas iedzīvotājiem.

Tāpat Saeima 27.martā atbalstīja lēmuma projektu par pasākumiem Latvijas valsts ekonomiskās sadarbības pārtraukšanai ar agresorvalstīm - Krieviju un Baltkrieviju. Mieriņa uzsvēra, ka Latvija pakāpeniski pārtrauc ekonomisko sadarbību ar Krieviju un Baltkrieviju. Viņasprāt, ir jāvērtē, ko vēl var darīt, taču valsts viennozīmīgi virzās uz to, lai agri vai vēlu šo sadarbību pārtrauktu. Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka ir laiks uzņēmējiem pārorietnēt savu biznesu citā virzienā.

Mieriņa norādīja, ka 16.maijā Saeimā notiks diskusijas par Latvijas Stabilitātes programmu. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka tā ir diskusija par tautsaimniecību, kurā piedalīsies finanšu un ekonomikas ministri. Viņas ieskatā, tā beidzot būs iespēja arī Saeimā diskutēt par to, kā atbalstīt un palīdzēt pašmāju uzņēmējiem, lai arī valsts attīstītos straujāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu