Apstiprināti trīs jaunie Latvijas Universitātes prorektori

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Latvijas Universitātes (LU) padome amatā apstiprinājusi trīs jaunos prorektorus, informēja universitāte.

Par studiju prorektori iecelta līdzšinējā LU Juridiskās fakultātes dekāne Kristīne Strada-Rozenberga. Viņa saņēmusi Ministru kabineta Atzinības rakstu, Augstākās tiesas Atzinības rakstu, Tieslietu sistēmas Otrās pakāpes goda zīmi un Iekšlietu ministrijas Goda zīmi par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā. Profesore ir vairāk nekā 120 tiesību zinātnes, pamatā kriminālprocesa jautājumiem veltītu zinātnisko publikāciju un monogrāfiju, autore.

Strazdas-Rozenbergas vietā par Juridiskās fakultātes dekāna pienākumu izpildītāju iecelts docents Edvīns Danovskis.

Par zinātņu prorektoru iecelts Guntars Kitenbergs. Kitenbergs ir fizikas zinātņu doktors ir LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes vadošais pētnieks un docētājs. Kitenbergs ir arī LU Cietvielu fizikas institūta Zinātniskās padomes loceklis, vairāku starptautisku pētījumu projektu vadītājs un dalībnieks, kā arī desmitiem zinātnisko un populārzinātnisko publikāciju autors.

Par attīstības prorektoru iecelts zīmola "Milzu!" izveidotājs un ilggadējs uzņēmuma vadītājs Enno Ence. Ence ir arī Rīgas Tehniskās universitātes un Rīgas Biznesa skolas lektors. Darbojies dažādās uzņēmēju organizācijās, tai skaitā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Eksporta padomē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu