Ukrainā runā par garām palaistu iespēju veiksmīgi izmantot F-16 karā pret Krieviju, apgalvo izdevums (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Iznīcinātājs F-16.
Iznīcinātājs F-16. Foto: SIPA/Scanpix

Ukrainas bruņotie spēki nevarēs efektīvi izmantot Rietumu iznīcinātājus F-16 karā pret Krieviju, jo situācija kaujas laukā ir būtiski mainījusies, ziņo izdevums “Politico”, atsaucoties augstu stāvošiem avotiem Ukrainas armijā.

“Katram ierocim ir savs laiks. Iznīcinātāji F-16 bija nepieciešami 2023.gadā. 2024.gadam tie var vairs nederēt,” izteicās viens no izdevuma avotiem.

Šis avots uzsvēra, ka Ukrainas armija jau kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī ļoti bieži laicīgi nesaņem nepieciešamo militāro tehniku un tas rada problēmas.

Avots atgādināja, ka kādreizējais Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks Valērijs Zalužnijs jaunu ieroču viedu lietošanu dēvēja par “vienas iespējas karu”.

“Ar to mēs saprotam, ka ieroču sistēmas ātri kļūst nederīgas, jo krievi ātri iemācās tiem pretdarboties,” viņš paskaidroja.

Kā piemēru viņš minēja spārnotās raķetes “Storm Shadow” un SCALP, kuras Ukraina saņēma no Lielbritānijas un Francijas. Šīs raķetes Ukraina veiksmīgi izmantoja, tomēr neilgu laiku.

“Krievija vienmēr mācās. Viņi mums nedod otru iespēju,” norādīja Ukrainas bruņoto spēku virsnieks.

Šobrīd Ukrainai ir nepieciešams vairāk parastā bruņojuma un bezpilota lidaparātu, nevis F-16, ko rietumvalstis sola Ukrainai piegādāt šogad.

“Mums vajag haubices un lādiņus, simtiem tūkstošu lādiņu un raķešu,” norādīja viens no “Politico” avotiem.

Viņš apgalvo, ka Ukrainas armijai nepieciešami četri miljoni artilērijas lādiņu un divi miljoni dronu, lai veiksmīgi pretotos okupantu armijai.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu