Reaģējot uz spiegošanas skandālu, Austrijas tieslietu ministre ierosina stingrāk sodīt spiegus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tiesas zāle
Tiesas zāle Foto: Shutterstock

Reaģējot uz spiegošanas skandālu, kas saistīts ar Krieviju, Austrijas tieslietu ministre Alma Zadiča vēlas padarīt stingrāku krimināllikumu.

Pašlaik sodāmas ir tikai tās aģentu darbības, kas kaitē Austrijai, bet turpmāk būtu jāaizliedz visas aģentu darbības neatkarīgi no tā, pret ko tās ir vērstas, šodien raidorganizācijai ORF un ziņu aģentūrai APA sacīja ministre.

"Jaunākās ziņas liek mums saprast, ka nepieciešams novērst šīs nepilnības krimināllikumā," viņa piebilda.

Austrijā pagājušajā nedēļā tika aizturēta bijusī Konstitūcijas aizsardzības biroja amatpersona, kas tiek turēta aizdomās par spiegošanu Krievijas labā. Pastāv aizdomas, ka aizturētā persona ir saistīta arī ar liela mēroga finanšu skandālā ierautās maksājumu kompānijas "Wirecard" bijušo valdes locekli Janu Marsaleku, noskaidrojusi ziņu aģentūra DPA.

Laikraksta "Falter" publicētie fragmenti no aizturēšanas ordera liecina, ka aizdomās turamais "sistemātiski vācis slepenus faktus un secinājumus, kas nav paredzēti publiskošanai, kā arī personas datus no policijas datubāzēm, lai tos nosūtītu Janam Marsalekam un nezināmiem Krievijas iestāžu pārstāvjiem".

Izmeklētāji uzskata, ka aizdomās turamais Maskavas uzdevumā izspiegoja Krievijas režīma pretiniekus trimdā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu