Garlaicībai nē! Karstākās tendences 2024. gada vasaras garderobē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Maria Markevich/Shutterstock

Aprīlī, kad saule sāk mūs priecēt arvien biežāk, atgādinot, ka vasara un pludmales sezona vairs nav aiz kalniem, ir laiks atsvaidzināt savu garderobi. Šajā rakstā atklāsim 2024. gada vasaras modes karstākās tendences, iezīmējot dominējošās krāsas, materiālus, fasonus un aksesuāru klāstu.

Kaut gan mode nepārtraukti attīstās un mainās, tomēr mūsdienās tā ir tik ļoti demokrātiska, ka vairs nenosaka striktus ierobežojumus. Izvēloties apģērbu un aksesuārus, galvenais, kas jāņem vērā, – lai koptēls komplimentētu tavai figūrai, izceļot tās labākās īpašības, un lai tu tajā justos ērti.

Ziedu motīvi kleitās un peldkostīmos

Vasarai un sievietei piestāv ziedi – košas, izteiksmīgas krāsas dod viegluma un svaiguma sajūtu. Šajā sezonā ziedi uzplaukst gan uz kleitām, gan somām, peldkostīmiem un pat aksesuāriem, tādējādi atsvaidzinot valkātājas garderobi un izceļot sievietes personību. Atliek tikai ļauties maģiskajam valdzinājumam!

Šīs vasaras sezonas kleitu un peldkostīmu krāsu paletē dominē gan maigi pasteļtoņi, gan koši un piesātināti krāsu kontrasti.

Pasteļtoņu spektrā aktuāli ir lavandas, piparmētru zaļā, gaiši zilā un rozā krāsa, kas ienesīs romantisku un sievišķīgu noskaņu. Drosmīgākām stilīgākajām dāmām ieteicams pievērst uzmanību košām krāsām, kā sarkanai, dzeltenai un oranžai, kas ļaus izcelties pūlī un radīt dinamisku tēlu. Nemainīgi aktuāli paliek arī klasiskie neitrālie toņi – melnā, baltā un pelēkā krāsa, kas kalpo kā elegants pamats dažādu krāsu kombinācijām.

Vasaras kleitas un peldkostīmi ar tropiskiem rakstiem un košām, uzmanību piesaistošām krāsām atspoguļo šī gadalaika dinamisko enerģiju – palmu lapas, hibiska ziedi un eksotiski augļi rada īstu tropu paradīzes sajūtu.

Šos motīvus atradīsi arī "Pepco" pludmales sezonas apģērbu un aksesuāru kolekcijā.

Kleitu fasonu klāsts 2024. gada vasaras sezonā piedāvā plašu izvēli, ļaujot katrai sievietei atrast sev piemērotāko. Romantiskas noskaņas cienītājām aktuālas būs garas maksi kleitas, kas plīvojot apvij figūru. Savukārt ikdienas komfortam ideāli piemērotas midi kleitas, kas ir praktiskas.

Izvēloties kleitas materiālu, jāņem vērā gan laikapstākļi, gan vēlamais komforts un stils.

Pludmalei ideāli piemērotas ir kleitas no viegliem un elpojošiem audumiem – kokvilnas un lina.

Kokvilnas kleitas nodrošinās komfortu ikdienas valkāšanā, lina kleitas – gaisīgumu karstākās dienās.

Pinumi pludmales aksesuāros

Vasarā nedrīkst aizmirst arī par pludmales somu, kurā atradīsies nepieciešamās lietas un kas papildinās jūsu stilu.

Nemainīga klasika – salmu un pītās pludmales somas būs arī viena no 2024. gada vasaras galvenajām tendencēm.

Šie dabiskie patīkamas tekstūras materiāli rada relaksētu un bohēmisku noskaņu, kas ideāli piestāv laiskai pludmales atpūtai. Iespēju klāsts ir neierobežots – no lielām līdz miniatūrām. Pīto grozu iedvesmots dizains vai unikāli rokturi piešķirs pludmales tēlam amatniecisku šarmu.

Karstajās vasaras dienās gandrīz vai obligāts aksesuārs ir cepure – saulē mati kļūst trausli un sāk lūzt, ātri var dabūt saulesdūrienu un citas pārkaršanas kaites.

Vasarai piemērotas un valkāšanai tīkamākas ir cepures, kuras izgatavotas no dabīgiem materiāliem – zāļu un rīsu stiebriem, salmiem. Pateicoties vieglajam, gaisu caurlaidīgajam materiālam, galva nesvīst, ir patīkama, vēsa sajūta. "Pepco" vasaras kolekcijā atradīsi gan aktuālās pinumu somas, gan elegantas salmu platmales.

Pinumi un ziedu motīvi ir arī šīs vasaras apavu modes raksturotājs.

Ādas lentīšu mezglojumi un vijumi ir vasarai ļoti atbilstoši. Šī tendence ir vērojama visos vasaras apavos – augstpapēžu, zempapēžu, ar platformas zoli, ar pildīto zoli, bezpapēžu u.c. Šādi apavi harmonēs ar gaisīgu, romantiska stila kleitu, radot trausluma un ažūra iespaidu. Īpaši aktuālas vasaras sezonā ir iešļūcenes jeb apavi, kuriem nav slēgta aizmugure.

Tendences saulesbriļļu modē

Mūsdienās saulesbriļļu modē valda neierobežota izvēles brīvība – vairs nav pareizu vai nepareizu briļļu, formu vai krāsu, visu nosaka cilvēka sajūtas. Runājot par tendencēm,

šis gads iezīmējas ar 70. gadu vēsmām gan briļļu ietvaros, gan saulesbrillēs– lielās, oversize kantainās formas, kā arī ovāls ir gandrīz katra zīmola sortimentā.

Ne mazāk aktuālas ir ģeometriskās, klasiski kantainās un, protams, no modes neizejošās ikoniskās kaķacs un aviatora formas. Tās ik sezonu tiek interpretētas ar jaunām krāsām, izmēriem, materiāliem un detaļām.

Līdzās mierīgajiem, dabīgajiem toņiem, klasiskajām vērtībām – melnajam un brūnajam – šis gads nesīs arī vairākas niansētas krāsu gammas. Īpaši gribētos izcelt dažādus zaļos un dzeltenos toņus. Arī krāsaini briļļu ietvari joprojām nepamet tendenču top sarakstu: maigi bēšs, persiku rozā vai dūmakaini zils – lieliski piemēroti tiem, kuri vēlas akcentēt sejas vaibstus, grimu vai papildināt savu tēlu ar vieglu kontūru, un atraduši vietu arī "Pepco" jaunajā vasaras aksesuāru kolekcijā.

Atsvaidzinot savu vasaras sezonas garderobi, iedvesmojies no jaunās "Pepco" kolekcijas, kur atradīsi daudz modīgu un ģimenes budžetam draudzīgu risinājumu – no kleitām līdz peldkostīmiem, saulesbrillēm un citiem vasaras sezonā aktuāliem aksesuāriem.

Raksts tapis sadarbībā ar "Pepco".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu