FOTO Okupanti atraduši retu un unikālu ukraiņu kaujas mašīnu (13)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: defence-blog.com

Okupantu karavīri ir atraduši un izrakuši unikālu Ukrainas kaujas spēkratu "Azovec", vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti".

2015. gadā izstrādātais "Azovec" ir unikāla kaujas mašīna, kuras pamatā ir T-64 tanka šasija. Krievijas iebrukuma laikā 2022. gadā tā tika apglabāta Mariupoles pievārtē - pilsētā, kuru vēlāk okupēja un daļēji iznīcināja okupācijas karaspēks.

Foto: defence-blog.com

Projektēts kā eksperimentāls Ukrainas tanku atbalsta kaujas spēkrats, "Azovec" plašāk tika izmantots kaujām pilsētvidē. Sverot aptuveni 41 tonnu, tas sniedz ievērojamas priekšrocības salīdzinājumā ar smagākiem iepriekšējiem modeļiem, piemēram, T-64BV, kas sver 42,4 tonnas, un T-64BM "Bulat", kas sver 44 tonnas.

Spējīgs sasniegt ātrumu līdz 65 km/h, "Azovec" ir aprīkots ar novērošanas kamerām, kas uzstādītas ap virsbūvi. Priekšējie lukturi, kas novietoti uz transportlīdzekļa virsbūves, ir pagriežami.

Foto: defence-blog.com

Transportlīdzeklis oficiāli tika prezentēts 2015. gada 28. novembrī.

Apbruņots ar diviem divstobru 23 mm lielgabaliem, Kalašņikova ložmetējiem un raķešu palaišanas iekārtām, "Azovec" ir aprīkots ar atsevišķi vadāmiem moduļiem katrai ieroču sistēmai. Abi kaujas moduļi piedāvā 180 grādu redzamības lauku, kas ļauj operatoriem pilnībā kontrolēt situāciju kaujas laikā.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu