Pašvaldības policijai turpmāk būs lielāka vara pārkāpēju sodīšanā (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

To, kā tieši mērīt braukšanas ātrumu un kā sodīt pārkāpējus, var izlemt katra pašvaldība pati. Reģionālā pašvaldības policija, kuras ekipāžas sastopamas Ķekavā, Baldonē un citviet tuvējā apkaimē, šobrīd testa versijā izmēģina iekārtu, kas iebūvēta patruļauto, tādējādi pārvēršot to par braucošu fotoradaru, vēsta raidījums "360TV ZIŅneši".

Madara Šveca, Reģionālās pašvaldības policijas inspektore stāsta: "Mēs braucam un sistēma pati notver mašīnu, kura ir noteiktajā brīdī pārsniegusi ātrumu. Sistēmā skaidri redzam visas automašīnas, kuras ir pārkāpušas ceļu satiksmes noteikumus. Iekārta pagaidām darbojas testēšanas režīmā. Ja iekārta būtu darba kārtībā, mēs redzētu visus pārkāpēja datus."

Šādā veidā tiek atvieglots policijas darbs, vienlaikus samazinot korupcijas riskus un neļaujot ietekmēt policijas darbiniekus, kuri veic šo ātruma kontroli.

Līdz šim, policisti nereti sastapās ar problēmu, ka ātruma pārkāpēji vienkārši ignorēja pašvaldības policistus un pat klaji, rupji pārkāpa noteikumus kārtības sargu acu priekšā. Nu plānots, ka jau pavisam drīz, situācija mainīsies.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu