Noskaties Raidījums skaidro: vai var iekasēt naudu, nodēvējot par stāvlaukumu jebkuru brīvu zemes laukumu?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Lai zemesgabalu Rīgā varētu izveidot par stāvlaukumu, tam ir jāatbilst vairākām prasībām, tāpēc kuru katru zemes pleķīti par stāvlaukumu pasludināt nevar, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Pie raidījuma vērsās skatītāja, kura ir sašutusi par automašīnu stāvlaukumiem Matīsa ielā un Birznieka-Upīša ielā. Viņa norāda, ka tie izskatoties pēc dubļu bedrēm. Sieviete pauda neizpratni par to, kurš ir atbildīgs par atļauju izsniegšanu stāvlaukumu ierīkošanai un kā var iekasēt naudu par nesakārtotu infrastruktūru.

RD Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore Tatjana Smirnova skaidroja, ka autostāvvietas izbūvei ir noteiktas prasības, kas ir jāievēro: "Tur ir jābūt cietajam segumam, kas var būt asfalts, betons, šķembas, oļi, bruģakmens. Jābūt apgaismojumam, papildus tam jābūt izbūvētām ūdens novadīšanas inženierkomunikācijām, jābūt citiem ekspluatācijā nepieciešamiem elementiem, piemēram, ceļa zīmēm, barjerām, gājēju ietvēm, zaļajai zonai – apstādījumiem."

Smirnova norādīja, ka autostāvvieta ir 1. grupas inženierbūve, kuras izbūvei Būvniecības informācijas sistēmā ir jāiesniedz paskaidrojuma raksts, un šie noteikumi attiecas gan uz stāvlaukumiem, kas tiek veidoti komerciāliem nolūkiem, gan arī stāvlaukumiem daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos.

Plašāk "4. studijas" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu