“Kas notiek Latvijā?”: Vai mediju un vārda brīvība ir apdraudēta?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Aktualizējot jautājumu, vai Latvijā mediju un vārda brīvība ir apdraudēta, LTV raidījumā “Kas notiek Latvijā?” kā vienu no aspektiem apsprieda mediju krievu valodā lomu un nozīmi sabiedrībā.

SEPLP locekle Sanita Upleja-Jegermane uzsvēra: “Krievu valodu medijos aizliegt pavisam nav iespējams, taču ir jāmazina tās klātbūtne.”

Turpretī Latvijas Radio galvenā redaktore Anita Brauna pauda bažas, ka medijiem nav skaidrs, ko īsti darīt. “Tas, ko pirmdien pavēstīja Valsts prezidents, ka krievu valodai tomēr ir jābūt pārstāvētai, un Nacionālās drošības koncepcijā noteiktais ir pretrunā,” uzskata Brauna.

Tas, kā nonāk līdz Nacionālās drošības koncepcijā noteiktajam mērķim, pirmkārt esot SEPLP atbildība, pauda Ivars Āboliņš, NEPLP priekšsēdētājs. Āboliņš arī norādīja, ka Latvijas Radio 4 skan arī Krievijā godātu autoru dzejoļi un pasakas bērniem.

Sanita Upleja-Jegermane retoriski jautāja: “Kāpēc mēs visu laiku ejam pretim cilvēkiem, kas vairāk nekā trīsdesmit gadu garumā nav spējuši iemācīties latviešu valodu?”

Kultūras ministre Agnese Logina norādīja, ka tiek apspriesta arī ideja par latviešu mūzikas kvotu ieviešanu. Kvotas attiektos arī uz septiņpadsmit krievu valodā raidošām radiostacijām.

Savukārt SEPLP vadītājs Jānis Siksnis domā, ka to, kas notiks ar krievu valodu sabiedriskajos medijos, jāizlemj, radot jau apvienotā medija koncepciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu