"Hamās" līdera Hanijas dēli un mazbērni nogalināti Izraēlas uzbrukumā Gazas joslā

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" politiskā līdera Ismaila Hanijas trīs dēli un trīs mazbērni trešdien tika nogalināti Izraēlas uzbrukumā Gazas joslā, apstiprināja "Hamās" ziņu avoti Beirūtā.

Ar "Hamās" saistītā palestīniešu ziņu aģentūra "Shihab" vēstīja, ka Hanijas radinieki uzbrukuma brīdī atradās automobilī Šati bēgļu nometnē Gazas joslas ziemeļos.

"Hamās" kanāls lietotnē "Telegram" citēja Hanijas teikto, ka viņš ir "pagodināts" ar "trīs bērnu un dažu mazbērnu mocekļu nāvi".

"Es pateicos Allāham par šo godu," sacīja Hanija.

Izraēlas armija vēlāk apstiprināja, ka trīs no Hanijas dēliem ir nogalināti mērķētā uzbrukumā.

Izraēlas Aizsardzības spēku paziņojumā teikts, ka Gazas joslas centrālajā daļā "likvidēti" trīs "Hamās" militārā spārna kaujinieki. Armija apstiprināja, ka tie bija Hanijas dēli, bet neapstiprināja viņa trīs mazbērnu nāvi šajā incidentā.

"Izraēlas Aizsardzības spēkiem ir zināms par apgalvojumiem, ka nodarīts kaitējums citiem Hanijas radiniekiem, tai skaitā vienam nepilngadīgajam. Izraēlas Aizsardzības spēki nav pārbaudījuši šo informāciju," teikts paziņojumā.

Hanija sacīja, ka uzbrukums viņa ģimenei ir liecība par Izraēlas "neveiksmi", un piebilda, ka tas nemainīs grupējuma nostāju netiešajās sarunās par pamieru. Viņš uzsvēra, ka "Hamās" neatsauks savas prasības.

Hanija, kurš vada "Hamās" politbiroju, gadiem ilgi ir dzīvojis Katarā kopā ar daļu no savas ģimenes.

Saskaņā ar "Hamās" kontrolētās Gazas joslas Iekšlietu ministrijas ziņām vairāki Hanijas radinieki tika nogalināti Izraēlas uzbrukumā Gazas joslā pērnā gada oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu