Nīderlande piešķīrusi papildu miljardu eiro militārajai palīdzībai Ukrainai (2)

CopyLinkedIn Draugiem X

Nīderlande piešķīrusi vēl vienu miljardu eiro militārai palīdzībai Ukrainai un 400 miljonus eiro atjaunošanai līdzās saistībām divpusējās drošības sadarbības vienošanās ietvaros, pēc telefonsarunas ar Nīderlandes premjerministru Marku Riti pavēstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Nīderlandes premjerministrs Marks Rite tikko telefonsarunā paziņoja, ka Nīderlande piešķīrusi vēl miljardu eiro militārai palīdzībai Ukrainai un 400 miljonus eiro atjaunošanai," sacīja prezidents. Līdz ar to Nīderlandes militārā palīdzība Ukrainai šim gadam palielināta no diviem līdz trim miljardiem eiro.

"Tas ir papildus saistībām mūsu divpusējās drošības sadarbības vienošanās ietvaros," platformā "Telegram" norādīja Zelenskis.

Ukrainas prezidents izteica pateicību Nīderlandes premjerministram un visai tautai.

Sarunas gaitā spriests arī par kopīgo darbu ar partneriem, lai paātrinātu šāviņu piegādi artilērijai un pretgaisa aizsardzības sistēmām.

"Izteicu pateicību par Hāgā notikušo konferenci "Justice for Ukraine" ("Taisnīgums Ukrainai") un Zaudējumu reģistra darba uzsākšanu tās rezultātā. Pastāstīju par Miera samita organizēšanu Šveicē un uzaicināju Nīderlandi pievienoties. Mēs arī apspriedām nepieciešamos pūliņus, lai šo pasākumu atbalstītu iespējami vairāk valstu," norādīja Zelenskis.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu