Video Valsts kontrole peļ amatpersonu šķērdēšanos ar komandējumu dienas naudu piemaksām (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Budžeta portfelis.
Budžeta portfelis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Piemaksas komandējumu dienas naudām pašiem sev, maksimālajā apmērā un bez jebkāda pamatojuma - šis ir viens no papildu labumiem, no kuriem Valsts kontrole aicina politiķus atteikties, vēsta TV3 Ziņas. 

Kad Valsts kontrole šonedēļ nāca klajā ar saviem skarbajiem secinājumiem par to, kā bijušā valdības vadītāja Krišjāņa Kariņa laikā organizēti nu jau skandalozie specreisi privātlidmašīnās, plašākai sabiedrībai, iespējams, paslīdēja garām vēl kāds aspekts, kam revidenti vēlējās pievērst uzmanību.

Tas attiecas uz papildu labumiem, kas pienāks valsts amatpersonām, viens no tiem – piemaksas pie komandējuma dienas naudām. Noteikts, ka, piemēram, valdības vadītāja gadījumā tie var būt pat 30% no summas, attiecīgi, ja komandējums ir, piemēram, uz Beļģiju vai Franciju, kur dienas naudas noteiktais apmērs ir 60 eiro, tad papildus ir iespējams saņemt vēl 18 eiro.

Kā secinājuši revidenti savā pārskatu periodā tas darīts katru reizi, maksimālajā apmērā bez jebkāda pamatojuma.

Pēc Valsts kontroles pārstāvju paustā, šāda prakse jau vienkārši kļuvusi par sistēmu.

“Te mēs varbūt runājām jau par tādu attieksmi. Kad prasījām, sanāk, ka tas ir vienkārši iegājies jau gadiem,” saka Valsts kontroles padomes locekle Inga Vilka.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu